ФИНИШ кампање за изборе, чију је прву половину обележило надметање у медијима и на друштвеним мрежама, обележиће митинзи и конвенције странака. Додуше, не тако бројни, јер су од 1. јуна олабављене мере заштите од вируса корона и дозвољени скупови до 1.000 људи.

Ипак, како незванично сазнајемо, уколико се настави пад броја заражених, могла би бити дозвољена и окупљања до 5.000 људи. Лед су, иначе, у уторак пробили социјалисти који су се окупили испред зграде Општине Звездара.

- Док сте са својим народом имаћете и везу са животом у Србији. Сваки функционер који се одвоји од свог народа, неће бити више на функцији у СПС или у Јединственој Србији - истакао је председник СПС Ивица Дачић и навео да су здравствени радници који су чланови ове странке дали велики допринос у борби против вируса и заштити грађана и државе.

- Пуно ми је срце увек било када су из кризног штаба говорили да је начин на који се Србија бранила од короне на неки начин и заоставштина система јавног здравља или како Владимир Ђукић, директор КБЦ "Драгиша Мишовић" воли да каже народног здравља који је направљен још у социјалистичком систему - казао је Дачић.

Како нам је рекао потпредседник Скупштине и кандидат за посланика на листи СНС Владимир Маринковић, још се не зна детаљан план кампање за јун, али ће "скупова бити с обзиром на то да су дозвољена окупљања до 1.000 људи". Пре него што је кампања прекинута, напредњаци су намеравали да се окупе у Нишу, Београду, Новом Саду, па ће вероватно то бити и спроведено.

Председница "Заветника" Милица Ђурђевић Стаменковски наводи да им је циљ да обиђу све регионе и разговарају са људима:

- Са лабављењем мера доћи ће и до митинга, а завршни ћемо одржати у Београду. Намера нам је да пре тога одемо до Косова и Метохије и одатле пошаљемо поруку гласачима. Надам се да ћемо то моћи да урадимо.

РАДИКАЛИ НЕ ОРГАНИЗУЈУ МИТИНГЕ

ПРЕМА речима посланика Српске радикалне странке Миљана Дамјановића, у кампањи неће имати митинге.

- Залажемо се да их не буде уопште због здравља грађана. Кампању настављамо као и досад, обилазимо сва места и разговарамо са људима - рекао нам је Дамјановић.