Константиновић (УДС): Спречити одлазак медицинског особља

Танјуг

четвртак, 28. 05. 2020. у 16:56

Константиновић (УДС): Спречити одлазак медицинског особља
Током пандемије вируса Цовид - 19 показало колико је важно да се заштити здравље људи и колика потреба постоји за улагање у здравствени систем, лекаре и медицинске раднике

Један од лидера Уједињене демократске Србије (УДС) Ненад Константиновић каже да је национални интерес да се драстично побољша положај најстручнијих, посебно лекара и медицинског особља, како они не би одлазили из Србије.

Како је саопштила УДС, Константиновић је рекао да се током пандемије вируса Цовид - 19 показало колико је важно да се заштити здравље људи и колика потреба постоји за улагање у здравствени систем, лекаре и медицинске раднике.

Константиновић, један од лидера УДС, политичког савеза Србије 21, Војвођанског фронта на челу са ЛСВ, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума, додао је да сва улагања у здравствени систем практично представљају улагање у "здравље свих наших грађана".

Каже да је пандемија корона вируса показала све слабости здравственог система Србије, али да је такоде показала и колико је неопходно да се на сваки начин спречи одлазак лекара и медицинског кадра који су својим знањем и надљудским напорима помогли да се избегне још већи број жртава корона вируса.