Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић вечерас одржава други онлајн скуп у оквиру предизборне кампање.

Вучић је данас позвао све грађане да се прикључе и испрате онлајн скуп.

- Иако неки покушавају да исмеју нашу земљу, много тога смо постигли. Размишљао сам о чему да причам, и ја ћу вам открити малу тајну: за свако моје обраћање ја имам одређени број тема. Моја намера је да са вама вечерас разговарамо мало другачије, да причамо о неким искуствима која сам прошао и шта треба да знамо ако хоћемо да Србија крупним корацима граби у будућност - рекао је Вучић.Данас сви знају како да буду против некога, како да критикују, а нико нема конструктивне предлоге. Ми смо у претходном периоду показали шта знамо и шта можемо да урадимо, а и да знамо да слушамо критике. Важно је да људи гледају шта смо све урадили, нове пруге, болнице, фабрике... То је суштина свега.

- Данас имамо економски раст од 5.1 %, ниједна друга земља није испред. То вам кажем не зато што ће вам посебно значити ти бројеви. Ништа то вама који размишљате о будућности не мора да значи. Али сам сигуран да ће значити нашој деци. То значи да Србија брже од осталих напредује. Не значи да живимо боље од Немачке, али ћемо разлику од 70 или 80 година брже смањити на минимум - рекао је Вучић.

Он је нагласио да су тешке реформе спроведене од 2014. године да би биле спроведене системске промене, и рекао је да смо морали и себе да мењамо, да радимо много и више него што смо радили раније.

- Сам сам отворио више од 150 фабрика у Србији. Да ови пре нас нису угасили стотине фабрика где бисмо данас били. Оно што је важно је да су у тим фабрикама људи. Тамо радите ви и ваше породице - рекао је Вучић.


Пратите на сајту Новости уживо:Вучић је рекао да је помоћ од 100 евра важно обећање и да држава мора да се држи своје речи.

- Други су обећавали хиљаду евра, лагали су, и чак се никада нису ни извинили. Ми смо обезбедили сто евра, и та помоћ је дата експресно. Тако и када кажемо да ће раст бити већи, биће већи, и да ће бити посла за све. Ићи ћемо на то да држава Србија инвестира највише, да ми запошљавамо раднике и подстичемо пољопривреду и индустрију.


Председник је рекао да обећава да ће до 2025 просечна плата бити 900 евра, и нагласио да ће држава гарантовати сигурност за децу у Србији.

- За десетак дана представићемо и нови програм којим ћемо вам показати како то намеравамо да урадимо. Много су нам живота спасили здравствени радници протеклих месеци. Ми смо градили станове за припаднике службе безбедности, а то ћемо урадити и за лекаре, са још нижим учешћем, од десет одсто. Желимо да остану у својој земљи и да на њих увек можемо да рачунамо када је најтеже.

Вучић је на самом крају навео да неће лакомислено нудити бољитак, већ тежак рад и борбу.

- Када радимо и боримо се нико не може да нас победи!