БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са председавајућом Делегације Европског парламента (ЕП) за Србију Тањом Фајон и известиоцем ЕП Владимиром Билчиком и упознао иха са мерама које Влада Србије предузима како би избори протекли у најбољем могућем реду.

Стефановић је истакао да су сви домаћи и међународни посматрачи добродошли да прате изборни процес, који је, како је оценио, "претходних месеци додатно унапређен изменом законске регулативе", саопштио је данас МУП.

Такође, министар је позвао представнике ОДИХР-а да упуте пуну мисију која ће пратити изборни процес, за шта ће им Србија, како је додао, омогућити све неопходне услове за рад.

Председавајућа ЕП за Србију Тања Фајон нагласила је да је важно да изборни процес не угрози здравље људи, као и да се у медијима обезбеди простор за све политичке актере и омогући рад међународних и домаћих посматрача.

Владимир Билчик је додао да је Србија доста тога урадила на унапређењу изборног процеса, као и да се сада очекује имплементација измењене регулативе.

Разговору, који је одржан путем видео линка, присуствовао је и шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици, наведено је у саопштењу.