Коалиција "За краљевину Србију" саопштила је данас да би то што је "династија Карађорђевић у сродству са готово свим европским краљевским породицама Србији осигурало пуно бољу међународну позицију".

У саопштењу се наводи да су чланови делегације ове коалиције, у разговору са мештанима Чајетине, пренели свој став да ће "обнова краљевине вратити Србији углед у свету".

Портпарол ПОКС-а Милош Парандиловић рекао је да је Краљевина Србија имала велики углед свуда и да ће Србија поново бити јака када обнови краљевину.

"На Белој кући вијорила се српска застава, а у Паризу су сваку прославу победе наши краљеви славили раме уз раме са француским председником, а не у петом реду. И дан данас они имају споменик у центру Париза, али не и у Београду. Када обновимо краљевину, опет ћемо били славни и јаки, стабилни и угледни", казао је Парандиловић.

Коалицију "За краљевину Србију" која ће учествовати на парламентарним изборима 21. јуна чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста.