НА адресу Републичке изборне комисије стигло је 11 приговора на ток трке за гласове, као и на проглашење листа за изборе заказане за 21. јун. Прихваћен је само један, којим је и "оборен" списак кандидата за посланике "Заветника", јер су у називу листе користили реч храбро, које нема у имену партије, што је противзаконито.

Неколико приговора поднео је председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић, који је заједно са лидером Нове Србије Велимиром Илићем и одборником Иницијативе за Ниш Момиром Стојановићем формирао Народни блок за учешће на изборима. Они су указали да је небезбедно сада сакупљати потписе док је и даље на снази епидемија вируса корона, а посебно у Лесковцу, где расте број заражених.

За једног бирача, листа Српске напредне странке није требало да буде прихваћена. СНС, како је написао, "није странка већ група грађана, јер нису испунили процедуралне услове за настанак партије". Тако напредњаци, сугерисао је, на изборе могу "само као група грађана".

Међу приговорима је и онај где је наведено да парламент није могао да донесе одлуку да се изборни процес, прекинут средином марта због увођења ванредног стања, како би се што боље изборили са пандемијом вируса корона - настави 11. маја. Наиме, подносилац захтева сматра да је "парламент био распуштен".

РИК је све приговоре одбио под образложењем да су поднети неблаговремено, али и да изборна комисија није права адреса за разлоге дела жалби.