ШАБАЦ – У Шапцу траје прави рат око броја 1 на гласачком листићу за локалне изборе! Градска изборна комисија поништила је изборну листу СНС, а ово је саопштено на конференцији за медије осморо чланова те комисије који, како су и сами рекли, заступају странке окупљене око Заједно за Србију.


Члан ГИК Валентина Ловрин Јевтић рекла је медијима да је комисија прихватила приговор Милана Васића, начелника Градске управе у Шапцу. Тај приговор, како је наведено, односи се на некомплетну документацију јер СНС-у, наводно, недостаје сагласност Александра Вучића да буде носилац листе.


- Комисија је направила превид јер ову неправилност није приметила приликом предаје листе - рекла је Ловрин Јевтић. А на новинарско питање како то да је Васићу, који није члан комисије, познато шта се налази у документацији, Ловрин је рекла да му је она ту документацију предала у руке.


Из табора СНС, због овог потеза ГИК-а данас су најавили кривичне пријаве против осморо чланова комисије, који заступају коалицију ЗЗС и градоначелника Небојшу Зеленовића. Први на листи СНС-а, др Александар Пајић, на конференцији за медије рекао је да и "поред свих махинација у Шапцу", није очекивао "безакоње оволиких размера".


- Скандалозна је одлука ГИК-а и то је преседан који је несхватљив за све нас који се бавимо политиком. Када смо предавали листу, констатовано је да је предата, примљена и заведена сва потребна документација, што се може прочитати у записнику ГИК-а - рекао је др Пајић.Иначе, СНС је листу предала у суботу око 23.30 часова, а у недељу ГИК им је оспорио валидност управо из истих разлога - недостатак сагласности у документацији. У недељу увече, на седници ГИК-а, листа је проглашена јер је установљено да је документација, ипак, комплетна. Пет дана касније, иста комисија - са истим образложењем - срушила је листу(?!).


Прочитајте још: СНС и у Шапцу први предао листу


У међувремену, потписе за подршку кандидатима за одборнике предао је и главни противник Заједно за Србију па се у овом часу са сигурношћу не може рећи ко ће понети број 1 на локалном гласачком листићу. СНС најављује жалбу Управном суду, па се у Шапцу очекује да та институција унесе више реда у овдашњи изборни процес.