ГИК поништио прихваћену листу СНС-а: У Шапцу ПРАВИ РАТ око јединице на гласачком листићу

Novosti Online / А. Делић

четвртак, 12. 03. 2020. у 14:57

ГИК поништио прихваћену листу СНС-а: У Шапцу ПРАВИ РАТ око јединице на гласачком листићу

Конференција за штампу РИК-а - Фото: Д. А.

Градска изборна комисија поништила је изборну листу СНС у Шапцу након што је прихваћен приговор Милана Васића који се односи на некомплетну документацију СНС
ШАБАЦ – У Шапцу траје прави рат око броја 1 на гласачком листићу за локалне изборе! Градска изборна комисија поништила је изборну листу СНС, а ово је саопштено на конференцији за медије осморо чланова те комисије који, како су и сами рекли, заступају странке окупљене око Заједно за Србију.


Члан ГИК Валентина Ловрин Јевтић рекла је медијима да је комисија прихватила приговор Милана Васића, начелника Градске управе у Шапцу. Тај приговор, како је наведено, односи се на некомплетну документацију јер СНС-у, наводно, недостаје сагласност Александра Вучића да буде носилац листе.


- Комисија је направила превид јер ову неправилност није приметила приликом предаје листе - рекла је Ловрин Јевтић. А на новинарско питање како то да је Васићу, који није члан комисије, познато шта се налази у документацији, Ловрин је рекла да му је она ту документацију предала у руке.


Из табора СНС, због овог потеза ГИК-а данас су најавили кривичне пријаве против осморо чланова комисије, који заступају коалицију ЗЗС и градоначелника Небојшу Зеленовића. Први на листи СНС-а, др Александар Пајић, на конференцији за медије рекао је да и "поред свих махинација у Шапцу", није очекивао "безакоње оволиких размера".


- Скандалозна је одлука ГИК-а и то је преседан који је несхватљив за све нас који се бавимо политиком. Када смо предавали листу, констатовано је да је предата, примљена и заведена сва потребна документација, што се може прочитати у записнику ГИК-а - рекао је др Пајић.Иначе, СНС је листу предала у суботу око 23.30 часова, а у недељу ГИК им је оспорио валидност управо из истих разлога - недостатак сагласности у документацији. У недељу увече, на седници ГИК-а, листа је проглашена јер је установљено да је документација, ипак, комплетна. Пет дана касније, иста комисија - са истим образложењем - срушила је листу(?!).


Прочитајте још: СНС и у Шапцу први предао листу


У међувремену, потписе за подршку кандидатима за одборнике предао је и главни противник Заједно за Србију па се у овом часу са сигурношћу не може рећи ко ће понети број 1 на локалном гласачком листићу. СНС најављује жалбу Управном суду, па се у Шапцу очекује да та институција унесе више реда у овдашњи изборни процес.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Jelena

12.03.2020. 17:05

Ovo je zaista sramota. Ovakvo ponasanje pojedinaca je prevrsilo svaku meru tolerancije. Neko treba da snosi odgovornost.

Rose25

12.03.2020. 18:34

Ako SNS u Šapcu ne bude broj jedan na papiru biće barem broj jedan kod naroda na izborima.

Nn

12.03.2020. 19:40

Postupci usmereni protiv SNS stranke u Sapcu su sramni i protivpravni, treba da odgovaraju za svoje postupke.

BozaB

12.03.2020. 21:55

Zna Zelenovic da je pukao jer narod zna sve o njemu pa sada pokusava na svaki nacin da spreci ucesce SNS na izborima,samo mu to nece poci za rukom.

Mira

12.03.2020. 23:55

Skandalozna je odluka GIK u Sapcu i da SNS nije podnela listu sa odgovarajucom dokumentacijom.

Stefan

13.03.2020. 13:55

Zelenović ne bira sredstva da ostane na vlasti pa utiče na šabački GIK da podmeće klipove u točkove listi SNS-a.