КОАЛИЦИЈА СПС и Јединствене Србије комплетирала је листу кандидата за посланике и, како сазнају "Новости", у 18 сати ће предати кандидатуру Републичкој изборној комисији.

Листа кандидата претрпела је значајне промене у односу на изборе одржане 2016. године, па тако међу првих десет имена, изузев Ивице Дачића и Драгана Марковића Палме нема ниједног високог страначког функционера, а са списка су изостали и министри из актуелне владе. Више од половине кандидата чине сасвим нова имена, а 43 одсто су жене, што је више од законом прописане обавезе.

Већ на трећем месту налази се Дубравка Краљ(26) из Зрењанина, студент генерације Правног факултета и Универзитета у Новом Саду, а одмах испод ње је председник омладине СПС Угљеша Марковић који ће и предати листу социјалиста.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СПС на изборе са ЈС, циљ бољи резултат него 2016. године

Појачање социјалиста у новом сазиву биће чувени фудбалски тренер Љупко Петровић, рукометаш Ратко Николић и репер Стефан Цвијовић Цвија. На листи је и преживела логорашица из Јасеновца Смиља Тишма, као и глумци Јелица Сретеновић и Марко Стојановић.