Вулин: Битна је победа Вучићеве политике, неважне функције

Танјуг

недеља, 01. 03. 2020. у 18:06

Вулин: Битна је победа Вучићеве политике, неважне функције

Фото Танјуг/Р. Прелић

На предстојећим изборима битно је да победи политика Александра Вучића, казао је данас лидер Покрета социјалиста Александар Вулин
На предстојећим изборима битно је да победи политика Александра Вучића, казао је данас лидер Покрета социјалиста Александар Вулин наводећи да једино није важно ко ће бити министар након избора који ће бити одржани у априлу.

Вулин је то казао одговарајући на питање да ли очекује да након избора задржи свој ресор.

Како је казао, најмање је битно да ли ће он остати министар одбране и додао да очекује да избори прођу добро, као и велику излазност и победу листе Српске напредне странке на којој ће и његова партија бити.

"Ако ми не победимо ујединиће се апсолутно сви који нису на листи Српске напредне странке и покушаће да направе нову власт и нову коалицију. Мени је битно да политика Александра Вучића победи, ко ће бити министар, то једино није важно", казао је Вулин.

ВУЛИН: ПРИСЛУШКИВАЊЕ НОВИНАРА ТРЕБА ПРИЈАВИТИ ТУЖИЛАШТВУ

Министар одбране Александар Вулин рекао је данас да ако неко зна да су новинари прислушкивани и да су им мејлови пресретани о томе треба одмах да обавести Тужилаштво истичући да је то веома важно како би се испоштовао систем који у Србији постоји.

Вулин је то рекао данас у Београду одговарајући на питање да ли би подржао иницијативу магазина "Недељник" да се оформи независна комисија која би се бавила прислушкивањем новинара и пресретањем мејлова.

"Ако сигурно знате да су новинари прислушкивани и праћени, ја вас молим да доставите то Тужилаштву одмах, немојте да чекате, ја сам то већ урадио, прво су биле сумње да ћу то урадити, па када сам урадио речено је како је то било само из маркетиншких разлога", рекао је Вулин.

Подсетио је да у Србији постоји систем, да је на првом месту генерални инспектор који је свој посао већ обавио, односно дао недвосмислен став да никаквог пресретања и прислушкивања није било и навео да сада чека Тужилаштво.

"У овој земљи постоји систем, хајде да не прескачемо, да испратимо до краја оно што закон налаже", навео је министар.

Како каже, прво да се сачека Тужилаштво, а ако не буду задовољни, да се у процес крене поново.

"Неће бити задовољни док год се не докаже оно што не постоји. Жао ми је, бојим се да то није могуће", казао је Вулин и рекао да је он спреман на све, на детектор лажи, Суд.

Вулин је упитао шта ће бити ако је он у праву, да ли је икада икоме прошло кроз главу да је невин, да постоји предикција невиности, да треба да се докаже да је крив, па тек онда да га прогласе кривим.

"Није", казао је Вулин и додао да жели да се прво испоштује закон и систем.

"Морамо да верујемо од почетка до краја нашем систему", истакао је.

Упитан да ли би требало да се добију одговори од Војно обавештајне агенције и БИА, Вулин је казао да су одговори већ добијени и да постоји надлежни инспектор који је то већ рекао.

ВУЛИН: КАО НИ 2015. НИ САДА НЕЋЕМО БИТИ ПАРКИНГ ЗА МИГРАНТЕ

Као што ни 2015. године када је прошло око 900.000 људи кроз нашу земљу нисмо постали паркинг за мигранте, нећемо то постати ни сада, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин је новинарима у Београду, одговарајући на питање како Србија гледа на то што је Турска одлучила да дозволи мигрантима да прођу кроз земљу и какве ће мере бити предузете, казао да ће Србија бити одговорна и солидарна, али да ће заштити и своју границу и начин живота својих грађана.

Подсетио је да још од 2015. године Србија се носи на добар, одговоран и организован начин са мигранстком кризом и навео да ћемо наставити тако да се понашамо.

"Бићемо врло одговорни. Имамо начина да штитимо и своју границу и свој начин живота. Видећемо како се ситуација буде развијала, имамо довољно времена да реагујемо и као увек, реаговаћемо", казао је Вулин.

Подсетио је да је садашњи председник Александар Вучић, 2015. године као премијер посветио много времена мигрансткој кризи и додао да је Србија прошла са мало последица у односу на све остале земље.

"Од 2015. слушам како ће се овде населитиу 400.000 миграната, како су изграђени градови на југу Србије где се они већ смештају, како ће нам узети послове, како су се уселили већ у наше станове. Видите да су то велике лажи. Треба веровати својој држави", поручио је Вулин.

Коментари (2)

Goran

01.03.2020. 18:14

Covek koji ne može za skupi ni 0.3% glasova i ima vrlo problematican prošlost nekako postade bitan šraf u mašinerija Predsednika. Mislite o tome.