Прогласили га мртвим, а он се после 2 месеца ПОЈАВИО НА ВРАТИМА

Novosti Online

уторак, 07. 07. 2020. у 23:59

Прогласили га мртвим, а он се после 2 месеца ПОЈАВИО НА ВРАТИМА

Depositphotos

Јиао (43) појавио се на прагу куће два месеца након што је породица одржала сахрану и кремирала тело преузето из болнице
Кинез Јиао (43) кога су доктори раније прогласили мртвим вратио се кући жив, док су чланови породице осталчи шокирани. Јиао (43) појавио се на прагу куће два месеца након што је породица одржала сахрану и кремирала тело преузето из болнице.


Господин Јиао, који је има менталну болест, нестао је из своје куц́е у југозападном кинеском граду Цхонгкинг раније ове године, у марту месецу изјавио је његов ујак, познат по презимену Лиу.


Његов преплашени ујак рекао је локалним медијима да је цела породица била шокирана када су помислили да се Јиао "вратио из мртвих". Међутим, на крају се испоставило да је у питању грешка. Наиме, из болнице тврде да су доктори помешали другог пацијента са њим јер су били веома слични.


Болница је рекла да су доктори случајно идентификовали другог мушкарца, чије име није познато, као Јиаоа јер су били веома слични. Лекари су прегледали личну карту спацијента и изгледали су заиста слично ", рекао је др Лиу Ксиао, главни лекар за хитне случајеве у Кинеској болници за традиционалну медицину у Вензхоуу.


'Снимили смо слику и послали је полицији. Одговорност полиције је била да идентификује особу и контактира породицу “, додао је др Лиу. Медицинари су рекли да је двојици мушкараца раније дијагностикована ТБ, што доктори збунило у провери њихових идентитета


Породица је следећег дана стигла у болницу, а доктори су им рекли да највероватније неће да преживи јер болује од озбиљне инфективне болести. Његов ујак рекао је да нису успели да га идентификују јер је носио маску и био прикопчан на кисеоник.


Такође нису успели да му приђу због страха од корона вируса. Породица је решила да га доведе ближе кући и потрошила је више од 12.000 јуана 1.300 евра на транспорт.


Међутим, доктори су га убрзо прогласили мртвим. Породица није видела тело јер је одмах послато у крематоријум услед пандемије. Породица је потрошила још 140.000 јуана око 15.000 евра на велику сахрану.


Прочитајте још: Жена се пробудила у мртвачници након што су је прогласили мртвом


Док се породица борила са тугом, његов ујак је примио позив од полиције крајем маја. Рекли су му да су пронашли бескућника који тврди да је Јиао. Уз помоћ полиције, Јиао се вратио кући 5. јуна.


Због свог менталног стања, господин Јиао није био у стању да објасни како је прешао готово 1500 километара (Цхонгкинг) до Сханграо-а, јављају кинески медији. Породица очекује компензацију од болнице, преноси dailymail.


(zanimljivostidana.com)
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације