Хитно УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: Стиже јако невреме са пљусковима и градом, на удару ће посебно бити ОВИ ДЕЛОВИ СРБИЈЕ

Новости онлајн

петак, 03. 07. 2020. у 15:52

Хитно УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: Стиже јако невреме са пљусковима и градом, на удару ће посебно бити ОВИ ДЕЛОВИ СРБИЈЕ

Фото: Н. Живановић

Републички завод за хидрометеорологију Србије издао је хитно обавештење о интезивним пљусковима и могућем падању града на територији наше земље
Републички завод за хидрометеорологију Србије издао је хитно обавештење о интезивним пљусковима и могућем падању града на територији наше земље.

Како су навели у саопштењу на сајту, на подручју Србије, у наредних сат времена очекују се пљускови праћени градом и грмљавином.

- Облачност која на подручју Мачванског, Колубарског и Златиборског округа условљава интензивне пљускове и локалну појаву града у наредних сат-два ће се премештати ка Моравичком и Шумадијском округу. Такође, на подручју Смедеревске Паланке у наредних сат времена јаки пљускови са грмљавином и појавом града - стоји у упозорењу РХМЗ-а.

У Србији ће сутра бити променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином.

Понегде ће бити непогода са великом количином падавина и градом. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Најнижатемпература од 15 до 20, највиша од 26 до 29 степени.

У Београду ће бити променљиво облачно с пљусковима и грмљавином. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни.

Најнижа температура 18, највиша 28 степени.

До уторка ће бити променљиво облачно, местимично са пљусковима и грмљавином, а понегде су могуће и непогоде са великом количином падавина и градом.

Од среде претежно сунчано. Температура око просечнихвредности, највиша од 25 до 30 степени.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације