Кад је мајка РОДИЛА БЛИЗАНЦЕ зинула је од ЧУДА, а цело ОСОБЉЕ БОЛНИЦЕ трчало је да их види: ЈЕДНОЈАЈЧАНИ СУ, а нико није могао да објасни зашто је један изгледао ОВАКО (ФОТО)

Novosti online

субота, 20. 06. 2020. у 17:52

Кад је мајка РОДИЛА БЛИЗАНЦЕ зинула је од ЧУДА, а цело ОСОБЉЕ БОЛНИЦЕ трчало је да их види: ЈЕДНОЈАЈЧАНИ СУ, а нико није могао да објасни зашто је један изгледао ОВАКО (ФОТО)

Instagram_@danielanddavid2

Занимљива прича о два брата близанца из Нигерије обишла је планету, а све због тога што су малени Данијел и Дејвид нимало не личе
Занимљива прича о два брата близанца из Нигерије обишла је планету, а све због тога што су малени Данијел и Дејвид нимало не личе. Ако сте у први мах помислили да је вероватно реч о двојајчаним близнацима, преварили сте се - њихови родитељи тврде да су биолошки готово идентични.

Ствар је у томе што је Данијел црн са тамном косом, а Дејвид има изразито бледу кожу и златну косу - јер је рођен као албино. Њихова мајка Стејси недавно је поделила своју причу са јавношћу, а истакла је да је после порођаја била изненађена колико и сви други.

"Нисмо знали за ово док сам била трудна, па је то било велико изненађење и невероватан тренутак када је први близнаца изашао са црном косом, а други са златном. Лекари су ми на прегледима говорили да имам потпуно једнојајчане близанце", започела је.

Испоставило се да Дејвид има албинизам - ретко генетско стање које погађа једног човека на њих 20.000. Занимљиво је да Нигерија, где су ови дечаци и рођени, има највишу стопу овог стања на свету, али је и даље то веома ретка појава.

И отац дечака је био шокиран, а Стејси прича како су медицинске сестре из боилнице трчале да виде маленог Дејвида, а да га она није ни упознала своје бебе први пут.

"Њихов тата је био ван себе од одушевљења, а одмах је Дејвида прозвао "Златни". Био је пресрећан кад их је угледао. Стајао је више од 10 минута, зурио у њих и рекао да су они његов највећи поклон икада", додала је ова срећна мама која поред близанаца има и старију ћерку.

Захваљујући необичној спољашњости и тој драматичноиј разлици ови дечаци су убрзо постали популарни и на Инстаграму, где их прати више од 20 хиљада људи. Стејси редовно објављује дивне фотографије и снимке ових малишана.


"Отворили смо Инстаграм за њих, јер верујемо да они имају причу коју људи треба да чују и која ће свима променити свест", каже Стејси и додаје да све чешће добија понуде за сарадњу од различитих брендова.

Признаје да се у неколико наврата сусрела са непријатним околностима, као да је понекад људи на улици заустављају и питају "које дете је њено":"Увек се десе такви разговори кад изађемо напоље. Људи су знатижељни, хоће да знају како се то десило".
View this post on Instagram

Jacuzzi time

A post shared by Daniel and David (@danielanddavid2) on May 18, 2020 at 2:53am PDTОва мама истиче и да дечаци имају пуно разлика које немају никакве везе с тим како изгледају: "Данијел је изражајнији, док је Дејвид више посматрач. Обоје су веома радознали и енергични, али Данијел је изузетно разигран, а Дејвид је то с времена на време".

(Жена.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)