Руски археолози открили гробље из бронзаног доба

Танјуг

петак, 19. 06. 2020. у 23:22

Руски археолози открили гробље из бронзаног доба

Depositphotos

Руски археолози открили су гробље из касног бронзаног доба у области Краснодар, где се припрема изградња обилазнице, саопштила је данас руска компанија за аутомобиле и путеве
Руски археолози открили су гробље из касног бронзаног доба у области Краснодар, где се припрема изградња обилазнице, саопштила је данас руска компанија за аутомобиле и путеве (Автодор).

"Сматра се да су гробови, откривени у округу Дински, из касног бронзаног доба, односно са краја трећег миленијума пре нове ере. Археолози су открили те древне артефакте на подручју где се припрема изградња западне обилазнице Краснодара", наводи се у саопштењу компаније, преноис ТАСС.

Ритуално сахрањивање је традиционално за то раздобље, а научници верују да је тамо сахрањен поглавар или племић. Према традицији, ратника високог друштвеног статуса у гроб су пратиле слуге, припадници породице или чак деца.

"Статус покопане особе потврђују предмети откривени у близини: бронзани нож, два сребрна привеска и алатке од костију", саопштила је прес служба компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације