Свет је шокирала вест о близанцима који су добили имена КОРОНА и КОВИД: Прича је сада добила ОБРТ

Novosti Online

понедељак, 13. 04. 2020. у 23:00

Свет је шокирала вест о близанцима који су добили имена КОРОНА и КОВИД: Прича је сада добила ОБРТ

Фото: Depositphotos

Мајка открила је да су та имена изабрали како би их подсетила на тешке околности у којима су добили двоје здраве деце

НАКОН што је новинска агенција из Индије објавила вест да су родитељи у овој земљи одлучили тек рођеним близанцима дати имена Корона и Ковид, то је исто дана пренето од стране стотина медија широм света.

Накнадно је установљено да су родитељи, ипак, одустали од овог предлога, односно да близанци нису добили поменута имена.

Прочитајте још: Близанци рођени усред пандемије добили имена Корона и Ковид

Мајка Прети Верма (27) за "Хиндустан Тимес" открила је да су та имена изабрали како би их подсетила на тешке околности у којима су добили двоје здраве деце.

- Благословена сам близанцима, девојчицом и дечаком, у рано јутро 27. марта. Засад смо их назвали Корона и Ковид. Родила сам у тешким околностима, па смо супруг и ја хтели да тај дан остане запамћен. Кад их је и медицинско особље почело тако звати, одлучили смо их назвати према пандемији - рекла је Прети.

Прочитајте још: Корона се увукла у снове и изазива НОЋНЕ МОРЕ широм света

Међутим, једино портал "Индиа Тодаy" је одлучио да провери истинитост навода о именима близанаца. Разлог је вероватно била чињеница да су се у оригиналном чланку налазиле напомене о томе да су родитељи "засад" близанце назвали тако, те да ће "можда променити ту одлуку" - што сугерише да близанци ипак нису "добили" ова имена, него да се ради о предлогу и привременим именима, која нису у званичним документима. Овај портал је навео да су родитељи одлучили "да тај предлог неће разматрати", те бебе на крају нису добиле имена Корона и Ковид. Јасно је да би заиста донесена одлука о оваквим именима била застрашујућа.

(Raskrinkavanje.ba)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације