Учесници ријалитија “Велики брат” широм света излазе и откривају да је вирус корона у потпуности свима променио свакодневицу.

Такмичар шведског “Великог брата”, Даниел Гласман, прошле недеље је изашао из шоу емисије у којој је провео 50 дана, а када је улазио у кућу вирус корона је био тек кинески проблем, иако је забележено све више случајева заразе у Италији, пише “Гардијан”.

Прочитајте још: Лукашенко поново шокирао изјавом: "Смејали сте се када сам вам причао, а сада вирус напада оне који су ЈУЧЕ ПИЛИ, а ДАНАС ПУШЕ!"

- Још увек покушавам да схватим шта се догађа. То је тешко јер сам се нашао у процесу решавања изолованости и сад морам да се суочим са чињеницом да се свет променио. Не могу да игнориришем шта се догађало последњих 50 дана и очекујем да ће свет издржати ову ситуацију. Имао сам врло дубоко искуство, али исто тако и свет - казао је Гласман.

Овај 38-годишњи саветник за комуникације и радник ноћног клуба казао је да је због ограничених информација подценио читаву ситуацију, као и остали учесници.
- Када смо отишли у изолацију, нисмо знали у којој се мери вирус корона проширио светом, а и Шведска није имала нити један забележен случај.

ЧЕКАЛИ 'ЗОМБИЈЕ'


Збијали смо шале о ситуацији око короне, замишљајући хоће ли свет изгледати попут каквог филма са зомбијима када напустимо кућу - казао је.

Како се пандемија ширила, тако су и натјецатељи овог шоуа који се емитовао у многим крајевима света били несвесни ситуације, па су се повлачиле паралеле са серијом "Dead set" у којој инвазија зомбија утиче на све осим на такмичаре.

Продуценти шведског ријалити програма одлучили су да следе немачке колеге па су такмичарима одлучили да пруже ограничене информације о пандемији, иако је Гласман тврдио да је покушао свим силама да схвати шта се догађа ван куће.

- Био сам тамо 50 дана, имао сам врло мало информација из спољног света. Пре неколико недеља почели су да нас обавештавају о ситуацији, хтели су да знамо да су они које волимо као и наше породице на сигурном. Хтели су да нас смире - казао је.

Такмичари су у једном тренутку могли да поставе продуцентима питања што се догађа напољу.

- Била је то расправа усредсређена на чињенице: затварају се ресторани, забрањују се масовна окупљања, нема спортских догађаја, ваздушни саобраћај је ограничен.

Ми смо вероватно у том тренутку били најздравији људи на планети јер смо били изоловани у тој кући - казао је.

ЉУДИ У КУЋИ НИСУ БАШ НАУЧНИЦИ

Но, и питања која су постављали, признаје, била су ограничена.

- Да се разумемо, људи у кући нису баш били научници - казао је. Тврди и да је цели тај процес био добро постављен, а продуценти су га упозорили да свет више није исти као пре.

Канадски “Велики брат” завршен је раније због карантина, а награда је донирана организацијама за борбу против вируса корона.

- “Велики брат” је одсечен од стварног света, а то је застрашујуће јер не знате шта се напољу догађа - казала јетакмичарка Хира Деол након што су јој продуценти објаснили шта се догађа.

Ипак, “Велики брат” у Бразилу се наставио, иако су фанови покренули кампању на интернету како би извукли медицинске раднике који су такмичари, а у нади да помогну у борби против ЦОВИД-19.

Немачки и шведски “Велики брат” такође се и даље емитују, а Гласман по изласку није враћен у потпуну изолацију.

- Сви се држимо социјалног дистанцирања, али био сам и у свом омиљеном ресторану, отишао сам на пар пића са пријатељима, а онда сам одлучио да се изолујем. Или смо као држава по овом питању у праву, или смо једини у криву - закључује Гласман.

(jutarnji.hr)