ИАКО пандемија вируса корона већини људи није донела ништа лепо, млади родитељи из Раипура у централној Индији одлучили су своје близанце рођене за време пандемије назвати Корона и Ковид.

Мајка Преети Верма (27) за Хиндустан Тимес открила је да су та имена изабрали како би их подсетила на тешке околности у којима су добили двоје здраве деце. Додали су, ипак, да ће можда променити одлуку.

"Благословена сам близанцима, девојчицом и дечаком, у рано јутро 27. марта. Засад смо их назвали Корона и Ковид. Родила сам у тешким околностима па смо супруг и ја хтели да тај дан остане запамћен. Кад их је и медицинско особље почело тако звати, одлучили смо их назвати према пандемији", рекла је Преети.

Описала је и с чим су се морали носити од тренутка кад су јој, касно увече, почели трудови до тренутка кад су се бебе родиле.

"Касно увече су ми изненада почели трудови. Не знам како се мој супруг успео снаћи да хитна дође по нас. Због изолације забрањен је саобраћај и полиција нас је неколико пута зауставила, али су нас пустили да наставимо због мог стања. Нисам знала шта ће нас дочекати у болници будући да је већ била поноћ, али лекари и сестре су били јако предусретљиви", испричала је.

(index.hr)