ПОЗНАТА под надимком Лулу, та живахна старица сања о укидању рестрикција под којим се већ три налази 47 милиона становника Шпаније затворених у својим становима. Једва чека тренутак да протегне ноге на сунчаним улицама јер, каже, стиже пролеће, преносе страни медији.

Ако неко зна како се носити с пандемијом онда је то управо она. Преживела је смртоносни грип из 1918. године, иако признаје да је се не сећа добро. "Била сам јако мала, имала сам седам или осам година", рекла је за шпанску телевизију ТВЕ преко Скајпа.

Прочитајте још: "Штити од короне, предвиђа потомство и разговара са загробним светом": Рус продаје МАЧКА Тимона за 70 хиљада евра!

После тога је прошла и кроз другу велику трагедију у историји земље, грађански рат од 1936. до 1939. Сведочила је диктатури и увођењу демократије.
Премда нема деце, има 87 чланова родбине. Неки од њих, иако не живе у Понтеведри, стигли су у тај градић у покрајини Галицији како би је изненадили на њен 110. рођендан.

У договору с месном управом четворо њих је са заштитним маскама и рукавицама дошло испред улаза њене зграде, па развило транспарент "Срећан ти 110. рођендан“.

И то није било све. Четири полицијска аутомобила с упаљеним ротационим светлима и сиренама, њој у част, паркирала су се у колони испред улаза. Када је Лулу изашла на прозор да види шта се догађа, полицајци су стајали на улици и ауплаудирали. Сви заједно су јој тада запевали ону познату "Срећан ти рођендан“.Лулу пуна емоција и насмешена махала им је руком с прозора трећег спрата.
- Нисам ово очекивала, било је ово изненађење - истакла је.

Понтеведра је овим гестом додатно охрабрила своју најстарију становницу међу 83.000 становника у тренутку када коронавирус галопира Шпанијом. Досад је преминуло готово 8.500 особа, а више жртава има само Италија.

Прочитајте још: Смислио оригинални начин да прекрши правила карантина: У куповину иде маскиран као жбун! (ВИДЕО)

Око 70 одсто умрлих имало је преко 80 година.

- Морамо се пазити болести - рекла је Лулу - А када она прође двоструко ћу прославити рођендан, са свима с којима сада не могу да будем!