СРЕДОВЕЧНИ Добојлија постао је жртва уцене младе Африканке с којом је преко видео чета на Месинџеру имао виртуелни секс, који му се убрзо обио о главу јер је био принуђен да јој исплати 700 евра да снимак његове "акције" не постане виралан.

Цели случај је пријављен ПУ Добој која је преко трансакцијских рачуна успела да разоткрије ко стоји иза лажног Фејсбук профила и испоставило се да је реч о Валерији Гомез (35), држављанки Обале Слоноваче.

- ПУ Добој поднела је извештај о почињеном кривичном делу против В. Г. из Обале Слоноваче због сумње да је извршила кривично дело уцене - саопштио је ПУ Добој.

У полицији појашњавају да је дело почињено 4. фебруара 2019. године, преко Фејсбукове апликације Месинџер.

Прочитајте још - СЕКС ИЗ НАУЧНЕ ФАНТАСТИКЕ: Виртуелна стварност и 3Д штампачи стигли у постељу

- Осумњичена је ступила у контакт са оштећеним лицем из Добоја, при чему се лажно представила. Оштећеном мушкарцу потом је упутила видео позив. Била је нага и од Добојлије је захтјевала да се скине, што је он и учинио - рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.

Она каже да се након неког времена В. Г. поново јавила оштећеном мушкарцу, претећи да ће његов видео снимак експлицитног садржаја јавно објавити уколико јој не исплати одређени износ новца.

Незванично сазнајемо да је Добојлила у два наврата Валерији исплатио укупно 700 евра. Уплате су ишле преко Вестерн јуниона, што је полицији омогућило да уплати уђе у траг и идентификује осумњичену. Будући да се ради о држављанки Обале Слоноваче цели случај би могао бити предат у надлежност те земље.