Креатори високе моде избацили су заштитне маске са логом њихових модних кућа, а међу њима су Фенди, Гучи и Версаче, па се тако Фенди свилена, смеђе-црна маска против загађења са глобално препознатљивом логом компаније продаје по цени од 260 евра.


Једна од најлуксузнијих њујоршких продавница SaksFifthAvenue ту маску која је део колекције пролеће лето 2020, продаје за 220 долара, а из Србије је могуће наручити и онлајн.


Фенди маска је на неким италијанским сајтовима распродата, што поједини медији виде као последицу панике због коронавируса, од којег је у тој земљу умрло већ седморо људи.


Гучијеву маску на додели Греми награде носила је музичка звезда Били Ајлиш која је, иначе, ушла у историју тиме што је добила четири награде за песме са свог првог албума.


Версус маска нешто је јефтинија и кошта 140 долара. Иначе, линија Версаче Версус, која носи младалачки дух, настала је 1989. године, као поклон Ђанија Версачеа сестри Донателли.


Прочитајте још: Маски против загађења нема у апотекама већ у фарбарама: Ево колико коштају и које су ефикасне


Дизајниране маске ушле су у моду 2018. и носили су је људи који су тако хтели да се заштите од смога и дима. Гучи је заштитне маске те године уврстио у колекцију јесен/зима.