Тинејџерка из Велике Британије Изабел Кејси пропутовала је 7500 километара да би, као пунолетна особа, своје прво пиво попила у пабу у ком је неочекивано рођена пре 18 година.

Изабел је рођена 14. фебруара 2002. године у Хартфорд Мил пабу у Вајтону, недалеко од Кембриџа. Породица се 2006. преселила у Ванкувер, али обећали су да ће се вратити како би прославили ћеркино пунолетство.

"Попиће пинту (мало више од пола литра) Грин Кинг ИПА пива јер је то део нашег наслеђа", рекао је Изабелин отац Нил.

Његова супруга Никола, тада медицинска сестра у оближњој болници Папворт, осетила је снажне контракције док је пила кафу у пабу са пријатељима.

Када је стигао Нил, кренули су према болници, али је Николи на паркингу пукао водењак па се вратила у паб и ту родила Изабел, због чега су касније одлучили да ће њихова ћерка прву пинту пива да попије управо у том енглеском пабу.

"Одувек сам веровао у енглески и европски начин одгајања младих када је посреди сигурно конзумирање алкохола. Уз то, реч је о пиву које се прилично разликује од хладног газираног канадског пива", рекао је Нил, који је и сам био научник у клиничкој болници Папворт.

Млада Изабел, која се нада да ће следеће године у Британији уписати студије биологије, рекла је да је била јако узбуђена што се вратила на место где је рођена и да је "прича о њеном кул детињству у Енглеској постала својеврстан заштитни знак њених журки у Канади", преноси Index.Б92.нет