Жена из Сједињених Америчких Држава поново је после скоро две године са својим псом, захваљујући етикети на конзерви за пиво.

Пас Монике Матис, Хејзел, нестала је из дворишта њене куће у савезној држави Ајова у мају 2017. године.

После неуспеле потраге за Хејзел, Матис је изгубила сваку наду да ће је поново видети, али је недавно на друштвеним мрежама угледала познато лице свог пса, када је пивара са 1.600 километара удаљене Флориде постала вирална након што је поставила слике паса за усвајање на своје конзерве да би помогла локалном азилу.

Хејзел, или Деј Деј, како је названа у азилу, била је међу псима који су се нашли на конзервама, преноси ББЦ.

Није јасно како је Хејзел, мешанац златног теријера, прешла толики пут између две савезне америчке државе, али она је сада поново са својом власницом, захваљујући хуманој акцији пиваре Motorworks Brewing.

Породица Матис се недуго после нестанка пса преселила у Минесоту, па иако је Хејзел у азилу био очитан чип, потрага за власницима била је неуспешна.


"У то време са м се спремала за селидбу са седморо деце, али нисам престала да је тражим док нисам отишла. Чак и када сам се преселила звала сам људе из бившег краја и питала да ли су је видели", рекла је Матис за ББЦ.

Она је доживела велико изненађење када је на Фејсбуку угледала причу о пивари која је на конзерве поставила слике паса за удомљавање.

"То је мој пас", написала је Матис на посту пиваре 24. јануара.

Азил је од ње затражио доказ да је пас њен, укључујући ветеринарске картоне и фотографије.

Иако је доста документације изгубила током селидбе, она је успела да прикупи доказе, па је неколико дана касније азил објавио да Хејзел иде кући.