ДЕВОЈКА из Монтане тужи своју бившу ватрогасну станицу јер су је, наводно, отпустили због фотографија које је објављивала на свом Инстаграму.

Пресли Причард, бивша ватрогасна болничарка у ватрогасној станици Евергрин, у тужби наводи како је отпуштена због пола. 27-годишњакиња која на Инстаграму промовише своје фитнесс активности и здрав животни стил каже како су је из службе замолили да обрише неке од објава на којима вежба или је у ватрогасној униформи.

Прочитајте још: Андреа обукла толико УСКУ КОШУЉУ да су морали да “заштите путнике”: Процените сами да ли су претерали (ФОТО)

На својој страници Причард, која је и лични тренер, редовно дели снимке својих активности са више од 128 хиљада људи који је прате. Из станице су јој први пут приступили 2018. како би је упозорили да су јој објаве превише провокативне, преноси „Fox News“.

Члан управе наводно је примио мејл од "забринутог пореског обвезника" у вези с њеним фотографијама на Инстаграму, након чега је морала да учествује на састанку одбора у јулу и брани се.

Прочитајте још: "Фудбалери у кревету све раде сами, а има много хомосексуалаца": Албанка својм изјавом направила хаосу у спортском свету (ФОТО)

Одбор је проценио да није ништа скривила, али се и сложио како ће створити правила око друштвених мрежа. Но то се никад није догодило. Причард каже како је наставила са својим уобичајеним активностима на Инстаграму, које укључују и спонзорисани садржај. Напетости са челницима наставиле су се након што је почела да продаје мајице за фитнес с натписом "Firefight Like a Girl".

Она каже како јој је надзорник дао дозволу за фотографисање са таквом мајицом, а једини захтев који је имао је био да се не види лого ни на једној фотографији. Касније је примила дисциплинско писмо у којем је писало да је прекршила два правила, која су укључивале учествовање у понашању које омаловажава станицу и коришћење објеката станице ради личне користи.


Рекли су јој како ће добити отказ у року од пет дана ако не обрише сав садржај повезан са станицом са друштвених мрежа, а осим тога, уназађена је на сарадницу коју зову само кад је потребна.

На крају је одлучила како неће брисати објаве, и то након консултација с адвокатима који су јој рекли да не мора, пише „Vice”. Но кад се вратила на посао у августу након петонедељног боловања због операције, добила је отказ. У тужби сад тражи компензацију за изгубљене плате, време и емоционални стрес због којег је морала да тражи медицинску помоћ.


Причард је прозвала станицу и за двоструке стандарде. "Више колега из станице има фотографије у униформама испред ватрогасних камиона на друштвеним мрежама. Још важније, ватрогасна јединица Евергрин нема правила око друштвених мрежа и никад није имала. Била сам директна мета због тога како изгледам у јавној теретани."

Шеф Крег Вилијамс одговорио је на њене оптужбе навевши да је станица ангажовала независног истражитеља који ће испитати њене наводе. Истрага, рекао је, није пронашла доказе да је станица учинила погрешне поступке.


Причард каже да ју је контактирао истражитељ, којег је упутила свом адвокату. Никад је није испитивао истражитељ, рекла је. Причард сада чека да држава започне властиту истрагу, која би могла завршити на суду ако било која страна не буде задовољна исходом.

(index.hr)