Индонежанин Арја Пермана (14), који је пре четири године имао чак 190 килограма и проглашен је најдебљим дететом на свету, успео је досад да смрша 108 кила. Захваљујући операцији смањења желуца и редовном вежбању, Арја сада има 82 килограма и жели још да смрша.

ТРЕНЕР ПОНОСАН

Дечаков лични тренер, бодибилдер Аде Рај (49), објавио је своје фотографије и видео-снимке са Арјом из времена кад га је упознао и сада, како би целом свету показао да дечак одлично напредује.

Прочитајте још: Бизарна несрећа: Жена преминула на такмичењу у једењу - ЧУПАВАЦА (ВИДЕО)

- Кад сам га упознао 2016, имао је десет година, био је висок 147 центиметара и тежио је чак 190 килограма. Он сада има 82 килограма - поносно је рекао Аде за лист "Џакарта пост".

Он је додао да Арја са њим редовно вежба.
- Удара у џак, ради обичне вежбе, као и оне са лоптом и конопцем, а диже и тегове. Воли спорт и ништа му није тешко - испричао је тренер.

Захваљујући свему томе Арја изгледа непрепознатљиво у односу на пре четири године.

- Дајем му пуну подршку. То му је најпотребније. И родитељи га на све начине подржавају како би истрајао у томе да се храни здраво и да не једе превише - испричао је Аде.
Како је истакао, Арја је сада постао симбол наде.

- Сви који имају проблема са тежином сада кажу: "Чак је и Арја могао да смрша, па што не бих и ја могао" - навео је Аде.И Арјин отац, Аде Сомантри, задовољан је како му син напредује.

- Операција желуца, помоћ лекара, стриктно придржавање дијете и свакодневне вежбе помогли су мом сину да изгуби огроман број килограма. Нов начин живота му прија - рекао је Арјин отац.РОЂЕН НОРМАЛАН


Иначе, Арја је рођен са нормалном тежином од 3,6 килограма. Није био гојазан све док није напунио осам година. Према речима његових родитеља, тада се нешто догодило, па је дечаку порастао апетит и почео је да једе ненормално много. За само две године, до 2016, добио је 100 килограма, па је тежио 190 кила. Након што су медији писали о њему, називајући га "најдебљим дететом на свету", индонежанске власти су се ангажовале да му помогну. Арји је држава платила операцију желуца и тим стручњака који и даље надгледа дечаков напредак у мршављењу.

(informer.rs)