ПОЖАРЕВАЦ – Пожаревачки новинар Момчило Вељковић прошлог јануара успешно је "прележао" инфаркт, па је сада решио да прослави годишњицу ове своје животне победе. Славље за пријатеље организовао је у најстаријем градском кафићу "Стил", који ради већ 30 година, и у којем је пре годину дана доживео инфаркт.


Међу гостима су били и кардиолог који га је лечио, др Горан Грујић Груја, широј јавности познат као учесник музичког ТВ такмичења "Никад није касно", као и власник чувеног погребног предузећа, Радиша Михајловић "Дрнда".


- Њих двојицу стратешки сам позвао, ради добробити мојих гостију. Уколико некоме позли, ту је доктор Груја, а ако интервенција не успе, даље преузима "Дрнда" – рекао је у шали добро расположени Вељковић.


Међу гостима су били и његов венчани кум, градоначелник Бане Спасовић, оперска певачица и директорка Центра за културу Галина Перић, као и Вељковићева породица, колеге и пријатељи.


Све њих забављао је бенд на челу са хармоникашем Љубетом Петровићем, "саобраћајцем" у пензији, а поред певача Мирка Мандића микрофона су се прихватали и др Груја и помоћник градоначелника Ненад Петровић. Врхунац прославе означило је "Инфаркт коло", о чијој динамици играња јасно говори његов назив.Прочитајте још: Чак Норис преживео два инфаркта у истом сату?


- После ове прославе чека ме годишња контрола и надам се да ће она потврдити моје добро здравствено стање, јер се осећам одлично. Својим колегама, али и свима осталима, саветујем да буду умерени у јелу и пићу, како не би поновили моју грешку од пре годину дана – поручио је слављеник.