После више неуспелих покушаја продаје луксузног председничког авиона, мексички председник Андрес Мануел Лопес Обрадор предложио је да се организује лутрија за коју ће се продавати тикети по цени од 25 долара.

Обрадор сматра да је тај авион који је купио његов претходник Енрике Пена Нијето 2012. године и чија је вредност 130 милиона долара, превише лускузан за земљу чија половина становника живи у сиромаштву.

Понудио је бесплатно одржавање авиона годину дана у случају да победник на лутрији нема средстава за то.

Боинг 767 Дримлајнер био је на продаји у САД годину дана али није нашао купца.

"Помозите ми", рекао је Обрадор на конференцији за новинаре. Такође је казао да се састајао са бизнисменима како би добио идеју како да се реши овог авиона.

Обрадор је предлагао размену авиона за америчку медицинску опрему или продају летелице у деловима групи бизнисмена. Такође је понудио његово изнајмљивање на сат.

Авион је скуп за одржавање. Може да прими 80 људи и има председнички апартмант са спаваћом собом и купатилом. Стручњаци тврде да би његово претварање у комерцијални авион било прескупо, пише АП.

Обрадор који важи за скромног председника путује туристичком класом, луксузну председничку резиденцију претворио је у уметнички центар и обећао да никад неће крочити у авион који је купио његов претходник.