Овако нешто нисам видео 20 година, нисмо били сигурни шта да радимо: Хоботница шчепала орла, људи га једва спасли (ВИДЕО)

Novosti online

недеља, 15. 12. 2019. у 20:36

Овако нешто нисам видео 20 година, нисмо били сигурни шта да радимо: Хоботница шчепала орла, људи га једва спасли (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Јутјуб

Бизарна ситуација се одиграла у Ванкуверу, а да читав случај буде доступан јавности постарали су се локални пецароши
Од предатора до плена понекад је кратак пут, поготово у природи. У то се лично уверио орао који је само пуким стицајем срећних околности успео да се искобеља из пипака хоботнице. Бизарна ситуација се одиграла у Ванкуверу, а да читав случај буде доступан јавности постарали су се локални пецароши који су снимили обрачун и спасавање орла.

Како је рекао један од рибара, Џон Илет, он и његови пријатељи су прво размишљали шта да раде када су видели да хоботница покушава да одвуче орла испод нивоа воде - да ли да реагују и спасу орла или да препусте све природи.

- Нисмо били сигурни шта да радимо, да ли да интервенишемо због закона мајке природе - преживи или буди плен. Али било је срцепарајуће гледати како хоботница покушава да удави орла у води- рекао је он.

Након што су одлучили да реагују, узели су куку којом су почели да привлаче хоботницу ка броду у којем су се налазили. Убрзо је хоботница попустила стисак и орао се нашао на слободи. У изјави коју је дао за Си-Ен-Ен, Илет је навео да такву борбу никада није видео током 20 година колико се и бави риболовом.

- Свој посао волим управо због оваквих тренутака, као и због могућности да радим и живим у природи. То је прекрасно - рекао је он.

Ипак, спасавање које су спровели Илет и његове колеге није наишло на свеопште одобравање. Наиме, њих су појединци осудили због тога на друштвеним мрежама.

- Да ли сам крив зато што сам човек и зато што сам се сажалио на птицу? На крају крајева, обе животиње су живе и здраве. На више начина сам задовољан тиме како је испало оно што смо урадили - написао је он.

Коментари (3)