Седам дана од рођења угинула су два хибрида свиње које садрже ДНК мајмуна, а који су део истраживања чији је циљ да се открије начин за узгој људских органа у животињама за трансплантације.

Научници из државне лабораторије матичних ћелија и репродуктивне биологије у Пекингу су саопштили да је у истраживању коришћено више од 4.000 ембриона.

Како се наводи, у пет дана старе ембрионе свиња убризгане су матичне ћелије мајмуна са флоресцентним протеином чиме су истраживачи могли да открију где су ћелије завршиле, преноси Дејли мејл.

Прочитајте још - Научници направили хибрид човека и овце

Научници немају одговор због чега су свиње угинуле, јер су "нормално изгледале", тако да је вероватно реч о “проблему у процесу вантелесне оплодње”.

Медији преносе да се одређени научни кругови упозоравају да је креирање хибрида етички проблематично и да представља манипулацију животом и врстама.

Међутим, Кина не одустаје од намере да креира мајмуна који ће делом имати људски мозак како би могли да проучавају Алцајмерову болест.

Подсећа се и да је хибрид свиње и човека креиран почетком 2017. године на Салк институту у Сан Диегу, али да је та свиња угинула након 28 дана.