У САД се свакога дана украде 1,7 милиона пакета

Танјуг

05. 12. 2019. у 23:33

У САД се свакога дана украде 1,7 милиона пакета

Depositphotos

У САД свакога дана 1,7 милона пакета не стигне до примаоца и тако лопови присвоје око 25 милиона долара на колико је процењена вредност тих пошиљки
У САД свакога дана 1,7 милона пакета не стигне до примаоца и тако лопови присвоје око 25 милиона долара на колико је процењена вредност тих пошиљки.

Крађа пакета је посебно учестала током децембра када су празници и када се поклони шаљу поштом, а овом врстом крађе посебно је погођени грађани Њујорка где стиже највећи нрој пакета, па се и највисе краду. Тако сваког дана у у Њујорку нестане 90.000 пакета, а ове године је тај број порастао за 20 одсто у односу на прошлу годину, пише Њујорк тајмс.

И полиција у Денверу је поцела да води евиденцију о несталим пакетима и утврдила да се крађа пакета повећала за 68 одсто за протекле четири године, а у Вашингтону је до новембра пријављено 1.846 слуцајева крађе пакета док их је прошле године било 1.546.

Једно истраживање је показало да једна од пет особа се пожалила да јој пакет није стигао.

Крађа пакета је последица све веће куповине преко интернета, па фирме које на овај начин продају робу покушавају да помогну својим купцима тако што им јављају када ће стићи испоруака, али и купци почињу и сами да се сналазе.

Многи су почели да избегавају да им се роба доставља на кућну адресу, па организују да је преузимају сами на пошти, а у неким солитерима су неки станари задужени да примају пакете за своје комшије и брину о њима.

Неки купци замењују старинске сандучиће за пошту великим кутијама у које могу да стану и велики пакети, а неки уграђују звучни аларм код сандука у коју поштари остављјау пакете који одмах сигнализирају да је пошиљка стигла.

У неким деловима земље пооштрене су казне за крађу пакета и сада се у Тексасу може зарадити казна од 10 година ако буде ухваћен да краде пакете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације