Полиција је ухапсила јапанског пензионера након што је 24.000 пута назвао одељење за кориснике највећег јапанског телефонског оператора, жалећи се запосленима да компанија није испоштовала склопљени уговор, саопштила је полиција.

Токијска полиција наводи да су прошле недеље привели 71-годишњег Акитошија Окамота јер је за осам дана упутио стотине бесплатних позива одељењу за кориснике главног телефонског оператера КДДИ.

Медији преносе да је Акитоши упућивао хиљаде позива с јавних говорница изражавајући незадовољство радом компаније и притом вређајући запослене.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Са мобилним и кабловским оператерима разлаз без пенала

"Тражио је да му се особље КДДИ-ја извини јер није испоштовало уговор. Такође је често прекидао позиве одмах након што би назвао оператера", рекао је портпарол полиције.

Ухапшен је због сумње да је "лажно ометао пословање" компаније, рекао је портпарол.

Јапан се суочава са све већим бројем социјалних проблема који настају као последица све већег броја особа трећег животног доба.

Полиција извештава и о томе да старији возачи често узрокују саобраћајне несреће са смртним исходом, а запослени у железничком саобраћају жале се на то да их старији путници неретко вербално и физички нападају.Б92.НЕТ