Нису ни милионери што су били: Можда могу да купе пентхаус, али ових ПЕТ ствари НЕ МОГУ себи да приуште

NovostiOnline

24. 11. 2019. у 18:43

Нису ни милионери што су били: Можда могу да купе пентхаус, али ових ПЕТ ствари НЕ МОГУ себи да приуште

Depositphotos

Када помислите да неко на банковном рачуну има неколико милиона онда вам се вероватно чини као да живот те особе изгледа као живот најбогатије особе на свету, са гомилом неограничених могућности
Када помислите да неко на банковном рачуну има неколико милиона онда вам се вероватно чини као да живот те особе изгледа као живот најбогатије особе на свету, са гомилом неограничених могућности.

Али, постоје неке ствари које себи не могу да приуште чак ни милионери. "Busines Insider" је објавио списак пет ствари које су изван досега и милионера, односно које могу да имају само безобразно богати мултимилијардери.

СУПЕРЈАХТЕ

Да, вероватно вам се чини да сви богаташи летују на јахтама, али када је реч о оним мултимилионским луксузним суперјахтама, њих могу имати само они најбогатији. То је зато што уз таква пловила осим астрономске почетне цене долазе и веома високи трошкови одржавања које само ретки могу да приуште.

ПРИВАТНИ АВИОНИ

Иста ствар важи и за приватне авионе. Иако вам се вероватно чини да сваки милионер негде има свој приватни авион којим може да одлети било где у било којем тренутку, такве ствари могу да приуште ипак само они много богатији од милионера. "Поседовати авион није за милионере. То је за типове који вреде 50, 60, 100 милиона", рекао је Крис Батаљиа из Meridian Aviation-a.

СПОРТСКИ КЛУБ

Само они најбогатији међу најбогатијима могу себи да приуште да постану власници неког спортског клуба светске класе. На пример, 2014. године Стив Балмер купио је "LA Clipperse" за невероватних две милијарде долара.


Depositphotos

СТАЛНА КУЋНА ПОСЛУГА

Не, немају сви милионери сталну послугу у својим кућама. Ок, могу вероватно да приуште неку помоћ око куће, али не могу да приуште да баш све уместо њих ради нетко други јер то кошта јако пуно новца, преноси index.hr. Full-time особље које би укључивало шефа особља, тим за менаџмент, батлера, помоћника, кувара, домаћицу, дадиљу, тутора, возача и домаћина коштало би од милион до два и по милиона долара годишње, и то не укључујући све бенефиције које би послодавац морао да осигура тим запосленицима, пише BI.

БУНКЕРИ ЗА СУДЊИ ДАН

Знате оне ексцентрике који се припремају за "судњи дан" изградњом бизарних комплекса и бункера? Они морају да имају јако пуно новца за такво нешто. "Блумберг" је недавно писао како милијардери у последње време купују бункере на Новом Зеланду, а неки од њих коштају и око осам милиона долара. Они нешто луксузнији коштају и до 20 милиона долара.

Дакле, ако икад дође до судњег дана и ти бункери заиста послуже сврси - на свету ће остати само милијардери и покоји мултимилионер.

Б92.нет

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Milorad

27.11.2019. 10:41

Da bi došao do tolikih miliona moraš da budeš neracionalno pohlepan, i samo povećanje bogatstva ih čini srećnim, ništa drugo.Oni nemaju prave prijatelje, samo biznis partnere.Okruženi su ulizicama a normalni ljudi beže od njih jer im je novac i biznis jedina tema razgovora.Pred smrt su na većim mukama od siromašnih , brinući o tome , šta će biti sa parama koje ne mogu da odnesu u grob a koje toliko vole.