ТЕЛЕВИЗИЈСКА новинарка Антоанета Латуф испричала је како је гледатељка уочила потенцијално смртоносну цисту на њеном грлу током појављивања у телевизијској емисији, преноси портал ВТ.

Латуф, мајка двоје деце и новинарка аустралијског канала Network 10, учествовала је у уобичајеном појављивању у емисији, када је гледатељка опазила цисту. Њен уредник ју је након емисије назвао и пренео јој је поруку забринуте жене, која је своје сумње о злоћудној цисти послала на службену Фејсбук страницу емисије.

Прочитајте још:
Тачкица на носу се претворила ноћну мору: Мајка открила да је нешто страшно “једе” изнутра (ФОТО)

"Је ли Антоанета Латуф прегледала штитну жлезду? Не правим се паметна и не тролујем, само сам забринута због онога што сам данас видела на ТВ-у", написала је Венди Мекој у приватној поруци.

Венди је признала да није лекар, али је рекла да ју је избочина подсетила на сличан случај с једним од њених пријатеља.

- Била сам забринута и помислила да бих требала нешто да кажем - изјавила је она.

Латуф је признала да се у почетку насмејала на поруку, али тада је поновно погледала снимак емисије.

- Остала сам шокирана. Изгледало је као да имам Адамову јабучицу. Нешто ми је дефинитивно вирило из врата - присетила се.

Будући да има породичну анамнезу рака штитне жлезде, Латуф је одлучила да посети свог лекара опште праксе.

- Три вађења крви, ултразвук и ЦТ скенер касније, испада да је Венди била прави Мекој, лекар из Стар Трека. Имам велику цисту која треба операцију, као и аутоимуну болест - рекла је.Циста није канцерогена, каже Латуф, али ако се не лечи, то би могло утицати на њену способност дисања, гутања и говора.

- Ово се најчешће појави у младој доби, а како циста расте, почиње да врши притисак на друге виталне структуре у врату. Жене су у већој опасности, а ако се не лече или погрешно дијагностикују, болести штитне жлезде могу утицати на ментално здравље, тежину, косу и нокте, умор, глас, снагу мишића, здравље костију, откуцаје срца, па у неким случајевима и резултирати смрћу - објаснила је Латуф.

Водитељка се захвалила гледатељки.- Венди, хвала што сте се довољно бринули да се обратите мени, потпуном странцу, и наговорили ме да посетим лекара. Ваш чин љубазности вероватно ми је спасао каријеру - захвално је одговорила.

(index.hr)