ДВА руководиоца једне козметичке компаније у Кини запрепастила су јавност, овај пут у позитивном смислу, начином на који су се захвалили запосленима на добром учинку. Шефице из града Џинан су, како би наградиле вредан рад и оданост – опрале стопала радницима.

Прочитајте још: ИЖИВЉАВАЊЕ НАД ЗАПОСЛЕНИМА: Терали их да пију урин и једу бубашвабе за казну (ВИДЕО)

Њих две су тако послале супротну слику од оне на коју смо навикли да долази из Кине и одмах постале хит на интернету. Наиме, било је снимака у којима кинески послодавци терају запослене да пузе или једу бубашвабе.

Необична церемонија одржана је у седишту фирме 2. новембра, а на снимку се види како руководиоци, после наклона бини на којој седи осам радника, прилазе лаворима, скидају им ципеле, и перу им стопала.

Прочитајте још: ШЕФ ИЗ ПАКЛА: Натерао раднике да полуголи трче градом, нису се ни бунили (ВИДЕО)

Нема сумње да овај гест, сличан оном који чини папа, има и маркетиншку сврху, али из фирме наводе како је добар за морал.

Међутим, нису сви одушевљени овом чудном приредбом, па многи на друштвеним мрежама сматрају да је лажна и одвратна, док неки примећују изостанак новчане награде.

- Ово је јако лукав шеф. Кад опере ноге запосленима, значи да не могу да траже финансијску награду – каже један коментатор на Веибоу, кинеској верзији Твитера.

(odditycentral.com)