Шокантно откриће из утробе ајкуле решило део мистерије и подигло нова питања

Novosti Online

07. 11. 2019. у 16:15

Шокантно откриће из утробе ајкуле решило део мистерије и подигло нова питања

Фото: Depositphotos

На грабљивици спроведена обдукција, а у стомаку наишла на ужасан призор
БРИТАНСКОГ туристу који је нестао пре неколико дана на острву Реунион усред Индијског океана, источно од Мадагаскара, највероватније је појела ајкула.

Прочитајте још: Милион мрава канибала побегло из нуклеарног бункера

Наиме, Британац (44) из Шкотске био је на летовању са својом супругом, а тај је дан отишао да плива. Будући да се дуго није враћао, супруга је одмах алармирала полицију.

Кренула је опсежна потрага за њим, но није пронађен. Цело подручје претражили су рониоци, а обалу пси трагачи. Но, мушкарцу није било трага све док локални становници нису убили ајкулу која је пливала у близини плаже и претила туристима.

На њој је спроведена обдукција, а у утроби је пронађена људска рука с бурмом која припада несталом британском туристи. Његова супруга испричала је полицији како је 44-годишњак био јако добар пливач и да није видела да је изашао из океана.

Полиција не искључује ни могућност да се мушкарац утопио па је његово тело привукло опасну рибу. Реч је о тигар ајкули која је, након велике беле, најчешћа врста ове грабљивице која напада људе. На острву Реунион напади ајкула нису необични па се због тога још више сумња да је Британцу пресудила једна од риба коју су убили.

(vecernji.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Шатор

07.11.2019. 18:51

Па шта друго да му ајкула ради, да плива са њим... Ушао је у екосистем предатора, није имао среће...