КИНЕСКИ фармер секао је дрва када га је одједном угризла змија за коју цело село верује да убија човека у пет корака. Жанг (60) који верује у сеоску легенду одлучио је да под сваку цену буде господар своје судбине и избегне смрт, па је себи одрезао прст за који га је угризла змија.

Прочитајте још: Рекли су јој да јој је дечко умро, а две године касније ушла је у ресторан и доживела највећи шок у животу

Мушкарац је у налету панике оставио одсечени прст на обронку и појурио у болницу где су му доктори рекли да је реакција била претерана. Да ствар буде још гора, та змија уопште није отровна. Доктор Рен Јинпинг из болнице у покрајини Жеђианг рекао је да Жанг није имао снажну главобољу, проблеме с дисањем и крварење десни који су уобичајени симптоми које показују жртве смртоносних змија. Жанг је објаснио докторима да се одлучио на овај радикалан потез зато што је пре неколико година његов сусед умро од угриза исте змије. Међутим, довољно је било само узети серум против отрова и очистити рану.

Сивкаста змија 'пет корака' пореклом из југоисточне Азије. Лекари су рекли да прекомерне реакције на нападе ове змије нису реткост, а неретко људи себи ампутирају удове како би зауставили ширење отрова.

(vecernji.hr)