Отелила се “бесмртна” крава из Шамца: Чудом преживела поплаву, мештани је сматрају “светицом(ВИДЕО)

Novosti Online

18. 10. 2019. у 15:15

Отелила се “бесмртна” крава из Шамца: Чудом преживела поплаву, мештани је сматрају “светицом(ВИДЕО)

Print screen

Сналажљива крава добила већ пето теле
КРАВА са фарме Чеде и Анке Боројевић у Шамцу, 2014. године могла је постати планетарно популарна, да су домаћини оно што је учинила, тада обнародовали на друштвеним мрежама.

Али, кренимо редом. Готово 500 грла на овој фарми музних крава налазило се у пролеће 2014. године. Мир, хармонија и устаљени ритуали.

Прочитајте још: ИЗУЗЕТНО РЕДАК ВИДЕО: Жестока борба лава и тигра

- Вода је дошла за 15 минута, једноставно је стигла и њен ниво се дизао из секунде у секунду. Били смо немоћни, спасавали смо што смо могли, али више од 350 грла је смртно страдало - каже Анка Боројевић за портал Banjaluka.com.

Домаћини су и дан, два након повлачења воде били очајни и радили су 24 чаша без престанка да спасе што се спасити да. Нису ни приметили један детаљ. Наиме, једна од крава спасила се тако што се попела на балкон једног од њихових оближњих објекта и избегла потоп.

Прочитајте још: СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ: Борба на живот и смрт рониоца и огромне беле ајкуле (ВИДЕО)

- Била је тамо сама неколико дана, без воде и хране, али је преживела. Кад је поплава прошла, био је то једини наш радостан тренутак. Покушали смо да је скинемо назад, али није било ни говора. Није желела да сиђе. Однели смо јој воде и хране и тек трећи дан је сама сишла. Ове године, она се породила пети пут од тада. И даље је млечна, међу нама је омиљена, а многи у околини је називају и – света крава – рекла је Анка.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ljubitelj životinja

20.10.2019. 02:22

Draga moja pametnica! Živa bila sto godina i podarila vam bezbroj teladi! Svako dobro!