Отац изградио 4 км пута кроз планину да би његова ћерка из села могла да стигне до школе (ВИДЕО)

Новости Онлине

среда, 09. 10. 2019. у 23:33

Отац изградио 4 км пута кроз планину да би његова ћерка из села могла да стигне до школе (ВИДЕО)
Да су родитељи спремни на сваку жртву ако ће она да донесе добро њиховој деци сведочи дивна прича из Турске

Да су родитељи спремни на сваку жртву ако ће она да донесе добро њиховој деци сведочи дивна прича из Турске.

Када је малена Гамзе Коркут прошле године требало да крене у вртић, из њеног села до вртића није било пута па тако ни аутобуса којим би се до њега возила, преноси Klix.ba.

Планинско село у ком се налази девојчицина кућа на југозападу провинције Мугла било је занемарено, а општинска и покрајинска управа одбиле су захтеве породице да изграде нови пут. Поручили су да у вези са тим не могу да ураде ништа, јер је то земљани, шумски пут.

Те године се ништа није променило, тада шестогодишња Гамзе уписала је основну школу у дистрикту Ментесе. Када је њен отац видео да ће непостојање пута да утиче на образовање његове ћерке, ћерку је трактором почео да вози до најближег главног пута којим је возио аутобус.

Прочитајте још - Отац и ћерка заједно отишли у смрт, беба испала из кола и остала неповређена (ФОТО + ВИДЕО)

Пет дана у недељи отац и ћерка труцкали су се неравним путем на трактору, што је захтевало пуно времена и било веома напорно.

Тада је отац Рамазан одлучио да узме ствар у своје руке и то дословно. Примио се посла и сам очистио, ископао и поравнао пут. Све својим рукама, пише "Дејли сабах".

Потом је унајмио багер и четири камиона. Општина му је позајмила још један камион, а регионална дирекција за шумарство ваљак. И то је било све.

Након шест дугих и напорних дана, отац је завршио пут дуг четири километра, прекривен шљунком. Малена Гамзе сада је имала угоднији пут до школе, а аутобус је могао да дође до прага њене куће.

Међутим, породица се сада суочила са новим проблемом: дуговима. Након што су сву уштеђевину потрошили на обнову куће која је изгорела у пожару пре три године, требало је да плате 42.000 турских лира за трошкове изградње пута.

Када је Рамазану понестајало наде, на вратима се једног дана појавио неочекивани посетилац. Био је то локални гувернер Канер Јилдиз који је имао добре вести. Сав Коркутов трошак отплатила је провинција Мугла. Посебно их је дирнула снага очеве љубави и предност да учини тако велику ствар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

zmau

11.10.2019. 11:23

A da se ipak preselio u civilizaciju, i poštedeo i sebe i opštinu i dete tolikog njakanja i troškova ?

Dalibor

11.10.2019. 14:21

@zmau - Da se preseli u "civilizaciju" :D Civilizacija je tamo gde je ljudi stvore, ocigledno ne takvi kao ti, pasivni nesposobni, koji samo znaju da rade jezikom

Сељак

11.10.2019. 17:08

@zmau - Мислим да је он много цивилизованији од тебе!!!