Пар тужио клинику за оплодњу јер су добили дете друге расе (ВИДЕО)

Новости Онлине

13. 09. 2019. у 23:46

Пар тужио клинику за оплодњу јер су добили дете друге расе (ВИДЕО)

Free Images Pixabay

Верују да је клиника за плодност помешала сперму другог донора са њеним узорцима због чега су их и тужили
Пар из Њу Џерсија платио је 500.000 долара Институту за репродуктивну медицину и науку у Сент Барнабасу како би добили дете, преноси 24sata.hr. Али, након што се жена у јулу 2013. породила, пар је остао у шоку.

Наиме, пар белаца се збунио након што је њихова ћерка развила азијатска обележја. Потом су урадили ДНК тест и сазнали да девојчица није у биолошком сродству са оцем.

Пар се тада развео, а као разлог прекида наводи се трауматично откриће.

Како се наводи, пар је тужио клинику за плодност због сумње да је помешала сперму другог донора са узорцима жене.

Пар жели да сазна идентитет биолошког оца њиховог детета, а осим тога и да сазнају да ли је очева сперма коришћена у другим случајевима и да ли је он можда биолошки отац некоме, а да ни не зна.

Прочитајте још - Купила сперму "на црно" за 30 евра

- Волео бих да будем укључен у њихове животе. Мислим да, као дете, желите да знате ко сте и одакле сте дошли. И, верујем да сам врло добар човек. Волео бих да знају ко сам ја, као особа, да сазнају о мени онолико колико сам ја научио о својим родитељима - рекао је мушкарац.

Судија из округа Есакс наредио је клиници крајем августа да преда списак донора сперме. Међутим, клиника се на суђењу бранила на основу приватности пацијената, али је судија рекао да не морају да објаве имена и адресе свих даваоца, већ само човека чију су сперму користили за оплодњу.

Како је у тужби анведено, девојчица је наследила генетски поремећај у крви који је у вези са југоисточном Азијом, а који не носи ниједан од родитеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Posmatrač

14.09.2019. 10:00

@Rh+ - Eh, kada bi tebe mogli da tuze za glupost, velika bi to odsteta bila...

Vedran

14.09.2019. 09:37

Sta lupate, kakav rasizam, jednostavno svako ima pravo da bira ako vec placa toliki novac za vestacku oplodnju

Давор

14.09.2019. 10:37

Клиника је направила грешку. Позивање на расизам неће их спасити суда.

Dunja

16.09.2019. 01:17

"Azijatska obelezja" ili "azijska obelezja", sto zvuci mnogo pristojnije. Da li kazete "srbijatska obelezja" ili "srpska obelezja". Ko je u srpski jezik ubacio ovaj izrugujuci olik " Azijatski". Sto se tice, ovog para, postavlja se pitanje, da li bi im smetalo da je donor neko iz evropskog korpusa. Americko drustvo je bolesno po mnogim aspektima, ne samo po tkz. "rasnom".