Ту мајицу може добити свако ко републиканцима донира суму од 25 долара.

Национални комитет Републиканске партије пустио је у продају ограничену серију мајица на којој је одштампана мапа САД са Гренландом као делом америчке територије.

​„Подржите председника САД Доналда Трампа и његове напоре како би држава постала још већа“, пише у опису мајице на сајту комитета. Напомиње се да свако може да добије мајицу тако што ће донирати било коју суму већу од 25 долара за потребе партије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POSLE TRAMPOVE IZJAVE: Mediji objavili koliko košta Grenland

Трамп је 18. августа изјавио да САД немају ништа против тога да припоје Гренланд. Данска премијерка Мете Фредериксен и власти Гренланда одбили су да уопште разговарају о идеји продаје те аутономне територије. Затим је, прошлог уторка, први човек Беле куће саопштио да је донео одлуку да одложи посету Данској планирану за 3. септембар и пријем код краљице Маргарете II због непостојања перспективе дијалога о Гренланду. Та одлука је изазвала негативну реакцију данских политичара.

Како је у среду писао „Вашингтон пост“, чиновници Трампове администрације разговарали су међусобно о могућности плаћања 600 милиона долара годишње за предају Гренланда у трајно власништво САД.

Гренланд је територија у саставу Краљевине Данске, а од 2009. године има широку аутономију. Без обзира на високи ниво самоуправе, питања спољне политике и безбедности острва и даље су у надлежности Копенхагена.sputniknews.com