Најбогатија породица на свету, породица Валтон, зарађује 70.000 долара сваког минута, пишу Економске вести.

"Када завршите читање отприлике четвртог пасуса овог текста, најбогатија породица на свету биће богатија за додатних 70.000 долара. То значи да ће за један сат инкасирати чак 4,2 милиона долара, а у исто време сутра ће бити богатији за 100 милиона долара", наводи се у тексту.

Породица Валтон, власници најпознатијег америчког малопродајног ланца Волмарт, тренутно располажу са нешто више од 190 милијарди долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Bezos prodao skoro milion akcija Amazona za tri dana

То је 39 милијарди више него у јуну прошле године, подвлачи америчка медијска бизнис мрежа Блумберг, чији власник Мајкл Блумберг, како се напомиње, управља царством вредним 60 милијарди долара.

Меду Волтоновима најбогатија су браћа Џим и Роб чија се богатства процењеним на по 48,8 милијарди долара, у стопу их прати сестра Елис са 48 милијарди долара.

Лукас Волтон, син трећег брата Џона који је преминуо 2015. године, располаже богатством вредним 16,7 милијарди долара. Ен Волтон Кроенке и Ненси Волтон Лори, кћерке суоснивача Волмарта Бада Волтона, “тешке” су по око 6 милијарди долара. Као и Кристи Волтон, удовица Џона Волтона.

"Прочитали сте трећи пасус, а Волтонови су постали богатији за око 70.000 долара. И неће се зауставити", пише сајт Економске вести.