НЕСТВАРНА ПОЈАВА: Из језера “изронио” легендарни прастари град (ВИДЕО)

Novosti Online

петак, 09. 08. 2019. у 10:41

НЕСТВАРНА ПОЈАВА: Из језера “изронио” легендарни прастари град (ВИДЕО)

Print screen Youtube

Док је изнад источног дела језера Хонгзе фотограф Ћен Каи снимао бродове, приметио је да се на хоризонту појављују прастаре кинеске грађевине
НА језеру Хонгзе у Кини настао је занимљив снимак који је створио недоумицу једном фотографу, али и свима који су погледали видео-снимак, да ли је реч о чуду или је ипак у питању фатаморгана?

Прочитајте још:
Американац на Аљасци пронашао временску капсулу из СССР-а (ФОТО)

Док је изнад источног дела језера фотограф Ћен Каи снимао бродове, приметио је да се на хоризонту појављују прастаре кинеске грађевине, преноси People's Daily.

Одједном су се појавили обриси некадашњег града, зграде, дрвеће, а на снимку се види и ветрењача. И ту ништа не би било спорно да тај град стварно постоји у близини.

Прочитајте још:
Очекује нас спектакл на небу, али би једна чињеница могла да умањи доживљај, ево и зашто

Иначе, снимак је настао прошле недеље, а непосредно пре њега падала је киша, па се ваздух прочистио и открио скроз нови призор.

Кустос локалног музеја рекао је да се овај прастари град појављивао и педесетих и шездесетих година прошлог века.

Оваква појава назива се фатаморгана. Реч је о атмосферској и оптичкој појави која настаје због преламања светлости у атмосфери различите температуре. Због тога се понекад чини да се неки објекти, искривљени или увећани, налазе изнад тла или површине воде.

Ипак, корисници друштвених мрежа данима говоре о легендарном кинеском граду који је постојао на обалама овог језера пре више хиљада година.

(b92.net)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)