Ухапшен због сече 200 година старог храста са “вратима”

Бета

07. 08. 2019. у 23:59

Ухапшен због сече 200 година старог храста са “вратима”

Twitter@SC_CT_RWA

Локална власт у САД саопштила да је "Дрво-врата" у Хамдену, био 200 година стар бели храст који је израстао као "изразит лук, налик вратима", а посечен је моторном тестером
Једна особа је ухапшена због сече једног дрвета у Конектикату, САД,

То је било посебно дрво, названо "Дрво-врата" јер између два дела корена постоји висок заобљен пролаз кроз који се могло проћи.

Прочитајте још: Петогодишњак звао полицију да затвори његовог оца због вожње кроз црвено

Регионална управа за воде са седиштем у Њу Хејвену у уторак је објавила хапшење, али не и име ухапшеног.

Власт је саопштила да је "Дрво-врата" у Хамдену, био 200 година стар бели храст који је израстао као "изразит лук, налик вратима", а посечен је моторном тестером 18. јула.

Прочитајте још: Неколико пута "провалили" у суши ресторан, а када прочитате ко су лопови, биће вам јасно и зашто

Регионална управа за воде је власник земљишта на којем је било то дрво.Дејвид Џонсон, општински историчар Хамдена и члан Историјског друштва Хамдена који је открио да је дрво посечено, назвао је то "страшним чином промишљеног вандализма".

Историјско друштво каже да је то дрво први пут било фотографисано још 1898. године и да је представљено у радовима укључујући Риплијево "Веровати или не".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

sportmaki

08.08.2019. 07:24

kod nas na Kozari je postojalo slično ali lepše drvo odnosno dva drveta sa spajanjem na metar visine od zemlje.Posjekao je spoj bahati lugar i ono se posle osušilo.Imam sliku za uspomenu.

Deda Panta

08.08.2019. 09:32

Dobiće višegodišnje robijanje plus debela kazna. Šteta zašto se ne ugledaju na Srbiju? Mi sečemo 200 stabala za Gondolu, 300 za pešačku stazu, svako na trasi autoputa pa i 400 godina stari hrast. Ugledajte se na Naprednu Srbiju a ne na vaše nazadne zakone.

Svetlana Ceca Momčilović

08.08.2019. 13:42

pa zar nije znao da je priroda zaštićena od Bespravnog Sečenja tj ilegalnog? To važi i za životinje