Како до куће у Швајцарској за само један франак

Novosti Online

недеља, 21. 07. 2019. у 23:59

Како до куће у Швајцарској за само један франак

Depositphotos

На располагању је девет кућа од камена. Купци су након закључења уговора дужни да реновирају објекте по свим тамошњим прописима
ЛОКАЛНЕ власти у италијанском кантону Тицино у Швајцарској продају куће за само један франак (106 динара).


Реч је о симболичној цени за некретнину. Главни циљ је да се привуче ново становништво у сеоце Монти ди Скјага у близини италијанске границе.

На располагању је девет кућа од камена. Купци су након закључења уговора дужни да реновирају објекте по свим тамошњим прописима.

Куће се налазе на идиличном окружењу с погледом на језеро Мађоре, а имају доступне водоводне инсталације, што значајно олакшава преуређење.

Монте ди Скјага је још једно европско село које јефтиним ценама некретнина покушава да привуче људе да живе ту.

На сличан начин локалне самоуправе су мамиле људе да живе на Сицилији, на грчким острвима и шпанским селима.

(dnevnik.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Perica Iz Varosi

22.07.2019. 01:56

Овај пример би требао и нама у свим селима Србије !!!!?!!!!

Bane

22.07.2019. 10:23

Daleko bilo ! - Moraju se obnoviti po svim tamošnjim standardima. Ako su prozori od hrasta bili, moraš iste takve nove po istom nacrtu napraviti, a onda jedan bude 5000 €Zid koji se obrušio mora biti od istog klesanog kamena koji moraš dopremiti iz Alpa i dati da se iskleše jel su i stari blokovi bili isti takvi. I tako redom... Bolje kupiti useljivu kuću - jeftinije bude...

N&k%l&c@

23.07.2019. 05:50

#pericaizvarosi - kod nas po selima su približno iste cene, za par hiljada € dobiješ i kuću u kojoj može da se živi i veliko imanje uz nju, ali opet neće niko da kupuje. Nije isto biti čoban u Srbiji i čuvati ovce u EU!