ВЕЋИНИ људи прва асоцијација на Сицилију је мафија. Нико, међутим, па ни сама полиција, није могао ни да наслути могућност да та иста полиција плаћа најам за објекат у коме се налази њихова полицијска станица - мафијашкој породици.

Управо то се догодило у сицилијанском граду Виторији.

Прочитајте још: Шеф Ндрангете побегао из затвора у Уругвају

Финансијска полиција је запленила зграду у којој је било седиште локалне полиције, у склопу истраге имовине мафијашке породице Лука, потврдио је портпарол тамошње полиције.

Претходно су лист Република и новинска агенција АНСА објавили да је полиција плаћала 105.000 евра годишње за најам дела зграде.

Прочитајте још: Ухапшен шеф Коза ностре

Како је навео лист, мафијашка породица Лука је имала 50 одсто власништва над зградом 2012., односно у време када се полицијска станица у њој налазила већ неколико година.

Полицијски званичник Салваторе Ла Роса је рекао да у то време италијански МУП није знао за повезаност новог власника са мафијом.

Већ месецима се, како је рекао, ради на томе да се полицијска станица из практичних разлога премести у други простор, што ће се сада додатно убрзати.

Информација о претресу имовине мафијашке породице Лука објављена је још 1. јула, али није одмах било познато да ли се то односи и на зграду полицијског седишта.

Чланови породице Лука локално су познати као трговци аутомобилима и предузетници са некретнинама, а оптужени су за прање новца у име мафијашког клана Ринзивило.

Браћа Франческо Анронио и Салваторе Лука, као и Салватореов син Роко, налазе се у предистражном затвору под оптужбом за сарадњу са мафијом.

(b92.net)