РАДНИЦА у једном бару на југу Кине, добила је отказ, пошто је на поруку свог надређеног одговорила "ОК" емотиконом.

Пошто је шеф затражио од запослене у бару, који се налази у граду Чангша, у провинцији Хунан, да прикупи и да му пошаље одређена документа преко апликације „WeChat", она је то потврдила "ОК" емотиконом.

Шеф ју је одмах оптужио за „радну недисциплину“ и започео поступак за раскид радног односа, преноси dailymail.co.uk.

„Какав је ово начин пријема поруке? Требало би да откуцате 'примљено' ако сте примили моју поруку“, одговорио је шеф.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Судија снимао голу жену на пумпи, па добио отказ (ВИДЕО)

Неколико минута касније, замолио је запослену да контактира службу за људске ресурсе како би се „решио њен отказ“.

„Истина је да ћу добити отказ. Радила сам дуги низ година и ово је први пут да ми се деси овако глупа ситуација. Ја сам доброћудна особа и нисам се због свега много нервирала, али све моје колеге су се сложиле да је мој шеф отишао предалеко“, изјавила је неименована актерка ове приче, за BTime.

После овог догађаја, менаџер је упутио наредбу свим запосленима да, по пријему порука од њега, одговоре са "Rоger" (Роџер).

„Роџер“ је био општеприхваћен термин међу пилотима током Другог светског рата. Та реч, која се користила у комуникацији, изабрана је због свог почетног слова „Р“, које је прво слово енглеске речи "received", што у преводу значи – примљено.

Неки пилоти су додавали и реч „Вилко“ – "Will comply" што је заправо обавештење да ће заповеђено – бити учињено. Дакле, „Роџер Вилко“ заправо значи: „Примио сам наређење и следићу га“.

(РТС)