Возачи у Калифорнији остају шокирани на ауто-путевима, јер је протеклог викенда пријављено неколико случајева возача који су спавали за воланом „тесле“, док су колима управљали ауто-пилоти.

Један од снимака постављен на Редиту пре пар дана показује како се бели аутомобил „тесла“ полако креће друмом, док његов возач чврсто спава.

„Нисам могао да верујем. Спавао је током шпица у Заливској области Сан Франциска“, написао је корисник који је направио снимак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Возач аутобуса пијан хтео да превезе ђаке од Пријепоља до Новог Пазара

Каже да су остали возачи упорно трубили покушавајући да га пробуде и да су успевали пар пута, али би одмах утонуо назад у сан.

Да је ово проблем који није ограничен на једног неодговорног возача показало се поново током викенда, када је Шон Миладинович снимио још једног возача како спава у „тесли“ на ауто-путу 405.

Миладинович каже да је приметио возача у округу Оранџ и звао саобраћајну полиције. Око 45 километара касније на путу из Сан Клементео ка Сан Педру, Миладинович истиче да је возач и даље спавао.

„Схватио сам да је чврсто спавао. Затворене очи, руке ни близу волана", рекао је Миладинович за Ен-Би-Си.

Упркос томе што систем ауто-пилота има напредне безбедносне опције, из „Тесле“ истичу да то није „самовозећи систем".

„Ауто-пилот је намењен за коришћење када је возач у потпуно будном стању, који држи руке на волану и спреман је да преузме вожњу у сваком тренутку. Док користите ауто-пилота, ваша је дужност да останете опрезни и имате контролу над аутомобилом“, саопштили су из компаније.