Један 47-годишњи становник јужног дела Израела биће оптужен за пљачку након што је украо скоро 8.000 долара из две банке у Бершеви, користећи авокадо.

Тај бивши затвореник из једног бедуинског села ушао је у филијалу поштанске банке у Тржном центру Биг у Бершеви средином маја и благајници предао поруку, тражећи да му да новац у кешу.

Прочитајте још:
НЕСВАКИДАШЊА ПЉАЧКА: Лопови украли авокадо у вредности од 300.000 долара

"Предај ми новац из фиоке", наведено је у поруци, пренео је израелски ТВ Канал 12.

Пошто је благајница оклевала, пљачкаш је проговорио рекавши: "Стави новац у ташну брзо или ћу бацити ову гранату".

Тиме је скренуо пажњу на округао црни предмет који је држао у десној руци, за који је тврдио да је граната, а како се касније испоставило био је то црни авокадо.


Прочитајте још:
НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР: Једноноги разбојник скакуће са пиштољем да би украо ауто (ВИДЕО)

Пљачкаш је изашао из банке са преко 16.000 шекела (4.450 долара).

Након пет дана исти човек је ушао у другу филијалу поштанске банке у тржној зони Орен у истом граду, поновивши ранији метод, машући црним авокадом и претећи да је дигне у ваздух.

Отишао је из банке са 12.000 шекела (3.300 долара).

Безбедносне камере нису пружиле добар увид у идентитет пљачкаша јер је оба пута имао шешир на глави који му је прекрио лице, а и наочаре за сунце и једном повез преко ока.

Међутим, полиција је ушла у траг локацијама мобилних телефона у време пљачки и следила неке друге трагове да га нађе. Испоставило се да је раније био у затвору три године због пљачке.