Власници мачака знају да њихови љубимци понекад воле да нестану и да их није увек лако пронаћи, али један Јапанац је на Твитеру тврди да је открио занимљив трик који му је помогао да пронађе своју мачку када је нестала.

Када је његова мачка побегла и није је било два дана, један корисник Твитера му је саветовао да "поприча" са другим мачкама у комшилуку и каже им "Ако видите моју мачку, молим вас реците јој да се врати кући".

Корисник @ћарлие0816 је написао да је затим отишао до локалне продавнице и одлучио да послуша савет, па је "поразговарао" са мачкама које је тамо затекао. Следећег дана се његова мачка наводно вратила кући, а он је у неверици питао остале твитераше да ли је тај трик заиста ради.

Скептици би могли брзо да донесу закључак да је то само случајност, истичући да би могло бити много разлога који објашњавају зашто се мачка вратила кући.

Међутим, оно што је све изненадило је број одговора других људи који су рекли да су имали слична искуства са својим изгубљеним кућним љубимцима након што су разговарали са залуталим животињама у крају, што чини да се запитамо да ли би ова метода стварно могла да функционише, пише соранеwс24.цом.

Један корисник Твитера испричао је како је његова мајка урадила то исто за једно дете које је изгубило своју мачку. "Испричала је мачкама луталицама шта се десило и мачка се сутрадан вратила", написао је он.

"Отишла сам у потрагу за својом мачком са конзервом хране и када сам наишла на једну луталицу, нахранила сам је и попричала са њом и моја мачка се вратила у року од сат времена", преноси своје искуство једна жена.

Још један твитераш испричао је како је, када је његова љубимица нестала, упитао једну уличну мачку да ли зна где је његова мачка. Луталица је мјаукнула, полако отишла до једног складишта и поново мјаукнула. Он је затим чуо своју мачку како одговара изнутра.

Трик наводно "ради" и са изгубљеним псима које мачке такође могу да пронађу ако их лепо замолите, потврђује још једна прича са Твитера.


Илустрација / Depositphotos


То је само мали узорак десетина сведочења којима се потврђује делотворност разговара са мачкама у потрази за изгубљеним животињама. Може ли то бити само случајност у свим овим случајевима? Или можда кућни љубимци желе да се врате само онда када се боје да би могли изгубити своје људске слуге пред мачјом конкуренцијом у комшилуку, констатује соранеwс24.цом.

Можда никада нећемо добити одговоре на ове мистерије, али ако нађете себе у потрази за изгубљеним љубимцем у будућности, то би могла бити метода вредна испробавања.

На крају крајева, чини се да мачке знају - и виде - много више него ми, а понекад када разговарамо с њима, они чак и "одговоре", показујући да нас можда заиста разумеју, пише овај азијски сајт.