ПИЛОТ ЛЕТЕО БЕЗ СВЕСТИ 40 МИНУТА: Пре тога није јео и није спавао

Novosti online

субота, 11. 05. 2019. у 14:49

ПИЛОТ ЛЕТЕО БЕЗ СВЕСТИ 40 МИНУТА: Пре тога није јео и није спавао

Фото: Илустрација

Пилот у Аустралији укључио је аутопилот и убрзо се онесвестио током лета, у том стању је летео 40 минута
Пилот у Аустралији укључио је аутопилот и убрзо се онесвестио током лета, у том стању је летео 40 минута. Да се нешто догађа приметила је контрола летења, када је приметила да позива са његове станице нема.

Истрага коју је спровео аустралијски Биро за безбедност у саобраћају (АТСБ), установила је да пилот није много спавао ноћ пре лета и да је само јео чоколадице, попио енергетско пиће и мало воде. Пилот је летео од аеродрома Порт Аугуста у Јужној Аустралији до Парафилда изван Аделаидеа када се инцидент догодио.

Док је летео на 5.500 метара, добио је главобољу и укључио аутопилот.

- Убрзо након тога, пилот је постао без свести - пише у извештају. Тада је био без свести 40 минута.

Контрола летења је више пута покушавала да контактира пилота, али неуспешно, каже АТСБ. Други оближњи авион је тада угледао авион, који је летео изнад воде југо-западно од Аделаиде, и пријавио да је се нешто дешава.

Авион у ком је био онесвешћени пилот, који је дошао себи, вратио се у Парафилд под пратњом другог авиона.

- Пилот је рекао да је ноћ пре лета патио од несанице и да се опоравља од благе прехладе. На дан лета, пилот није доручковао пре одласка из Парафилда у Порт Аугуста - наводи се у саопштењу.

Током лета од Парафилда до Порта Аугусте, пилот је само конзумирао енергетско пиће, мало воде и чоколаду током заустављања у Порт Аугусти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)