Шверцовао егзотичне гуштере у електроници

Танјуг

24. 04. 2019. у 21:53

Шверцовао егзотичне гуштере у електроници

AP Photo

Федерално тужилаштво потврдило је да је 26-годишњи Дерик Семедо данас признао кривицу пред судом у Бостону за трговину заштићеним дивљим животињама
Дерик Семедо из америчке савезне државе Њу Хемпшир признао је да је кријумчарио ретке гуштере са Филипина у САД тако што их је скривао у чарапама или паковао у електронску опрему.

Прочитајте још:НЕВЕРОВАТАН “УЛОВ”: Тоне кокаина и запетљана корњача плутали морем (ВИДЕО)

Федерално тужилаштво потврдило је да је 26-годишњи Семедо данас признао кривицу пред судом у Бостону за трговину заштићеним дивљим животињама што је у супротности са законима САД и Филипина као и међународним спразумима, преноси АП.

Власти су навеле да је од марта до децембра 2016. овај становник града Нашуа прокријумчарио 20 живих гуштера тако што их је стављао у чарапе, које би онда облепио траком, а затим их крио у задњим деловима звучника или друге електронске опреме која му је онда испоручивана преко комерцијалних превозника.

Неки гуштери су затим продати купцима у другим америчким државама.

Семеду је због овог дела запрећена затворска казна у трајању до пет година која ће му бити изречена 13. августа, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zaliv.net

24.04.2019. 22:10

Malopre citam tekst kako su kod nas dvojca za ubistvo (prebili coveka na smrt) dobili po 4god zatvora a ovaj svercovao gustere i dobio 5. Dakle tamo vise cene zivot gustera nego sto se kod nas ceni zivot coveka. SRBIJAAAA BRATE