Младић из Висконсина освојио 768 милиона долара на лутрији

Танјуг

24. 04. 2019. у 10:42

Младић из Висконсина освојио 768 милиона долара на лутрији

AP Photo / Мануел Франко

По закону америчке државе Висконсин, победници на лутријама не могу да остану анонимни. Франко је рекао да је након што је освојио новац постао параноичан и сакрио је наградни листић у сеф

Мануел Франко, 24-годишњак из америчке савезне државе Висконсин, освојио је 768 милиона долара у игри на срећу "Пауербол", што је трећа највећа исплата у историји САД.

"Почео сам да лудим. Погледао сам у бројеве и поклапали су се. Срце је почело да ми лупа, осетио сам врућину. Почео сам да вичем", рекао је Франко за АП.

Како каже, дао је отказ, рекавши да једноставно не може да настави да ради.

Одлучио је да одабере једнократну исплату, уместо да му се новац уплаћује на рате, а додаје да се нада да ће дати новац и у добротворне сврхе. Због тога што је одабрао једнократну исплату, биће му исплаћено 477 милиона долара.

Прочитајте још - САД: Срећни добитник освојио 521 милион долара

Спреман је, истиче Франко, и да људима који долазе да моле за новац каже не.

По закону америчке државе Висконсин, победници на лутријама не могу да остану анонимни. Франко је рекао да је након што је освојио новац постао параноичан и сакрио је наградни листић у сеф.

"Постао сам параноичан, као када имате осећај да вас цео свет јури. Сваки дан сам мислио да је иза мене. Тешко је да живите свој живот када имате листић који сви желе", рекао је Франко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације